Menu

Cart

Solutii de fertilizare la rosii pentru o productie garantata

tomateRosia este o leguma de baza pentru orice gospodina, fiind accesibila si usor de utilizat in diferite preparate. Folosite cel mai des in stare naturala, pentru tot felul de salate, rosiile sunt perfecte si pentru sosul de baza folosit la tocanite, musaca sau paste. De altfel, rosiile se pot transforma foarte usor intr-o supa crema.

Dar, pentru ca toate aceste preparate sa fie gustoase este nevoie de rosii de cea mai buna calitate, carnoase. Insa, ca produsul sa ajunga in stadiul acesta, e nevoie de un program de fertilizare rosii bine pus la punct si urmat cu strictete.

Fertilizarea rosiilor, esentiala pentru o productie buna
Daca va doriti o productie de tomate a carei succes sa fie garantat, etapa de fertilizare a rosiilor nu trebuie in niciun caz ignorata. Ba din contra, trebuie sa acordati fertilizarii rosiilor atentia cuvenita daca vreti ca acestea sa creasca frumos, iar recolta sa fie numeroasa si de calitate. Drumul spre rosiile perfecte nu este deloc anevoios. Important este sa urmati niste reguli si sa nu uitati de fertilizare la rosii in momentul plantarii, acesta fiind un pas esential pentru o recolta gustoasa. Insa, cand vine vorba despre fertilizare la rosii, nu trebuie nicidecum exagerat. In cazul in care sunt folosite prea multe substante de fertilizare a acestora, ele ar putea deveni toxice si cu siguranta nimeni nu isi doreste acest lucru, fie ca e vorba despre o productie de dimensiuni mari sau de recolta din propria curte.

Fertilizarea rosiilor, doar un pas spre o recolta perfecta
Tomatele nu sunt plante pretentioase, dar au nevoie de ingrijire pentru a creste sanatos. Pe langa fertilizarea rosiilor, mai exact a pamantului in care vor fi sadite, este important si locul in care alegeti sa plantati tomatele. Acestea au nevoie de multa lumina, motiv pentru care nordul si estul gradinii dumneavoastra nu sunt in niciun caz potrivite pentru o cultura de rosii. Tomatele sunt amatoare de apa, asa ca este recomandat sa fie udate bine, insa la radacina si nu pe frunze, iar momentul ideal este dimineata. Bineinteles ca si in cazul udatului, ca si in cazul fertilizarii rosiilor, e nevoie de moderatie. Asadar, plantele trebuie udate cam la trei zile, pentru a evita inflorirea inainte de termen si, implicit, ratarea recoltei. Si, nu in ultimul rand, rosiile au nevoie sa fie ingrijite pentru a rodi. Cu alte cuvinte, trebuie smulse buruienile din jurul lor pentru a avea loc sa se dezvolte armonios.

Fertilizarea rosiilor cu ingrasaminte foliare
Cea mai buna solutie de fertilizare la rosii este cea cu ingrasaminte foliare. Printre cele mai folosite de catre agricultori se numara  SOLFERT SORKAMIN . Insa, si acestea trebuie folosite in anumite cantitati, asa ca informati-va bine inainte de a le folosi pentru a obtine rosii de revista.

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

Afla mai multe

Inchide