Menu

Cart
zoom

ARMETIL M

Rating: Nu a fost evaluat încă E-mail
Prețul de vânzare: 6,00 lei
Preţ de bază cu taxă: 6,00 lei
Preţ cu reducere: 6,00 lei
Prețul de vânzare fără taxe: 6,00 lei
  • Descriere
  • Reviews

ARMETIL M este un fungicid cu o formulare specială, care are în compoziţie două substanţe active (metalaxil 80 grame / kg şi mancozeb 640 grame / kg ). Produsul exercită o dublă activitate — de contact şi sistemică; are acţiune atât preventivă, cât şi curativă. Prin intermediul componentei sale sistemice (metalaxil), foarte mobilă în plantă, produsul asigură o bună protecţie atât a vechilor, cât şi a noilor creşteri survenite după aplicarea tratamentului.

MANA este o micoză ce atacă culturi precum: Viţa de vie (Plasmopara viticola), Cartof (Phytophthora infestans), Tomate (Phytophthora infestans).

Primul simptom este apariţia unor pete gălbui pe partea superioară a frunzelor la câteva zile de la producerea infecţiei, iar ţesuturile din centrul petelor se brunifică şi se usucă pe măsura ce boala avansează. Pe partea inferioară a frunzelor, în dreptul petelor ”untdelemnii”, apare un puf albicios reprezentând fructificaţiile ciupercii. Ciuperca poate ierna pe resturi de plante bolnave şi ramâne viabilă în sol timp de mai mulţi ani. Se răspândeşte prin sol, vânt, ploi şi seminţe.

Substanţa activă metalaxil face parte din grupa chimică fenilamine acţionând prin inhibarea sintezei acidului ribonucleic (ARN) în interirul celulelor ciupercii. Metalaxil este un fungicid sistemic având o acţiune preventivă, curativă şi eradicativă.

RECOMANDĂRI DE APLICARE

La viţa de vie, tratamentele se aplică de la înflorit până la compactarea ciorchinilor, iar la cartof prefloral. Tratamentele preventive sunt importante în reducerea infecţiilor severe în plantaţiile de viţă de vie şi culturile de cartof.

CARACTERISTICILE PRODUSULUI ARMETIL

– prezintă o acţiune fungicidă ridicată prin acţiunea celor 2 substanţe

– are acţiune eradicativă şi preventivă

– prezintă o mare persistenţă în ţesuturi

– protejează noile creşteri

– acţioneaza acolo unde este necesar

– protejează cultura 10-14 zile.

Nu există comentarii pentru acest produs.

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

Afla mai multe

Inchide